На заседание на Общинския щаб за координация на спасителните и неотложните

...
На заседание на Общинския щаб за координация на спасителните и неотложните
Коментари Харесай

Община Видин има готовност за работа при зимни условия 

На заседание на Общинския щаб за съгласуваност на избавителните и неотложните аварийно-възстановителни работи бе разисквана направената организация за предприемане на своевременни ограничения при положение на усложнена конюнктура при зимни условия. 

На съвещанието участваха заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Светослав Скорчев и членове на щаба, представляващи разнообразни институции.

Секретарят на Общинския щаб Огнян Петров срещна присъстващите със заповед на регионалния шеф на Видин от 07.10. 2022 г., в която са написани съответни дейности, които общините и другите заинтригувани институции би трябвало да подхващат през идния зимен сезон.

Представена бе информация за готовността на Община Видин за деяние при зимни условия и разисквани съответни въпроси, свързани с съгласуване на взаимоотношението и обмена на информация сред институциите.

В общината е основана организация да постъпва непрекъснато информация от страна на снегопочистващите компании, кметовете, кметските наместници, институциите и жителите за положението на пътната мрежа, дебелината на снежната завивка, почистванетона уличната мрежа, проводимостта на уличните шахти, съществуването на електричество и питейна вода в обитаемоте места, която навреме да се предоставя на управлението на общината и дежурния в Оперативния център.  

Със заповед на кмета на Община Видин № РД-02-11-1139/03.10.2022 година е образувана комисия за обход и установяване положението на пътната мрежа. Огледите се вършат по избран график и при открити нередности ще бъдат направени подробни отчети и подхванати ограничения за премахване на пропуските.

Създадена е също организация за разчистване на улиците в обитаемоте места от паднали и пречещи на снегопочистващата техника клони и дървета. Почистени са и дъждоприемните шахти.

Общинското дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство ” има направен  План и план за зимна поддръжка за сезон 2022-2023 г. То разполага с нужната техника за снегопочистване, както и свъзможност за ръчно почистване на тротоари и места, където е невероятно да се влезе с техника. Осигурени са нужните материали за обработка на пешеходните сектори. Вналичност са 350 тона техническа сол за отнасяне на пътните настилки.

Обявена е обществена поръчка за снегопочистване на обитаемоте места в общината и общинската пътна мрежа, като незабавно след нейното привършване ще бъдат подписани договорите с фирмите изпълнители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР